22 juli, 2019

Om

Wimark Frilansmusik startade 2009, då vi tre musiker i samma familj gick samman för att hantera de uppdrag vi hade som frilansande musiker. Alla tre jobbade redan, men vi hade alla samma problem: även om vi jobbade en hel del så hade vi ingen egentlig arbetsgivare. Alla uppdrag hanterades olika, vi hade väldigt olika anställningsvillkor trots att vi hela tiden gjorde ungefär samma jobb.

Vi tog saken i egna händer och startade vår egen rörelse. På så sätt kan vi själva ta hand om försäkringar, pension, trygghet och administration. Det enda våra uppdragsgivare behöver göra är att sätta ramar för projektet och betala fakturan efter att vi levererat.

Kärnverksamheten är levande musik men under senare år har vi börjat anta uppdrag som angränsar till det. Vi kan hjälpa till med fotografering, hemsidor och liknande. Undervisning är en hörnsten för oss. Musiken är till för att föras vidare.

Olov Wimark

Olov Wimark har nog alltid haft svårt att bestämma sig för om han är en allkonstnär eller om han är ute efter att specialisera sig. Därför har han alltid utforskat nya sätt att uttrycka sig, även om målet alltid är att bemästra uttrycket. Till slut har han landat i tre områden; musik, fotografi och skrivande.